wtorek, 25 listopada 2014

Kawa mokka (Caffè mocha) na chłodne wieczory

Kontynuujemy naszą serię przepisów na pyszne kawy z ekspresu. Dziś odmiana Caffè latte - mokka. Nazwa wychodzi się od miasta Mokka w Jemenie, dawniej głównego punktu zaopatrzeniowego całego świata w kawę. Idealnie komponuje się z ciasteczkami :)
Kawa mokka (Caffè mocha) na chłodne wieczory
Składniki:
porcja espresso
2 porcje gorącego mleka
pół porcji gorącej czekolady
łyżeczka wiórków z gorzkiej czekolady

Na dno szklanki lub dużej filiżanki przelać czekoladę. Dopełnić kawą. Zamieszać. Na górę ostrożnie nałożyć spienione mleko. Posypać wiórkami czekoladowymi.
 Rozgrzej się na jesień Rozgrzewające napoje na jesień Smaczna Jesień Wasze pomysły na osłodę jesiennych wieczorów

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...