sobota, 9 maja 2015

BLT - Becon, Lettuce, Tomato

Dziś kanapkowa klasyka. BLT, czyli Becon, Lettuce and Tomato. Słony bekon, chrupiąca sałata i soczysty pomidor idealnie się dopełniają. To bardzo prosta i wyrazista kanapka, ważne zatem, aby każdy składnik był możliwie najwyższej jakości.

Składniki:
półbagietka
3 pomidory koktajlowa pokrojone w plasterki
3 poszarpane liście sałaty lodowej
boczku w bardzo cienkich plasterkach - ile wlezie :) 
majonez

Boczek zgrillować na chrupko. Półbagietki naciąć i podgrzać w piekarniku. Wysmarować wnętrze majonezem, na jednej stronie ułożyć liście sałaty, na drugiej pomidory a pomiędzy nie wcisnąć jak najwięcej boczku.


Kuchnia Ameryki Północnej 2015 Kuchnia Ameryki Północnej 2015

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...