poniedziałek, 15 lipca 2013

Surówka z białej kapusty z rzodkiewką

Dziś super prosty i pyszny przepis na letnią surówkę z białej kapusty z rzodkiewką i śmietaną. W końcu warzywa są teraz najlepsze i trzeba z tego korzystać ja najwięcej. No i to jeden ze smaków dzieciństwa.

Surówka z białej kapusty z rzodkiewką
Składniki:

pół główki młodej białej kapusty
3-4 duże rzodkiewki
5 łyżek śmietany 12%
pół pęczka koperku
sól, pieprz

Główkę kapusty przekroić na pół, usunąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb i poszatkować cienko. Rzodkiewkę umyć i pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać. Umieścić warzywa w dużej misie, dodać śmietanę, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Podawać do obiadu, a przy temperaturze powietrza +30 stopni zamiast obiadu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...