czwartek, 23 stycznia 2014

Hermelínové obložené chlebíčky

Przy okazji pierwszej akcji czeskiej wrzuciłem podstawowe przepisy na dwa najpopularniejsze obložené chlebíčky, czyli czeskie kanapki bankietowe. Skoro zrobiłem nakládaný hermelín, to wypada go jakoś godnie wykorzystać. A on nie smakuje lepiej niż na kanapkach w towarzystwie marykowanych warzyw. Przepis inspirowany Lamą - kanapką z warszawskiego Dworca Centralnego.
Hermelínové obložené chlebíčky

Składniki:
kromki z bagietki ciętej po skosie
nakládaný hermelín
ćwiartka marynowanej papryki pokrojona w cienkie paski
czarne oliwki

Hermelín obficie rozsmarować po pieczywie. Obłożyć paskami marynowanej papryki pomiędzy którymi umieścić po pół oliwki.
Kuchnia czeska 2014  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...