Zapraszamy
do udziału w naszej czwartej akcji kulinarnej "Kuchnia gruzińska". Akcja
będzie trwała przez miesiąc - od 9 listopada do 9 grudnia 2013 r.
Przepisy należy dodawać na Durszlaku lub wrzucać linki do komentarzy do tego wpisu.
Kuchnia gruzińska |
W Polsce wciąż ciężko o autentyczne dania kuchni gruzińskiej. Ma ona
wiele do zaoferowania smakoszom, ze względu na niewystępujące nigdzie
indziej połączenia smaków i ciekawe sposoby przyrządzania i podawania
potraw. Gruzja to kraj skąpanych w ciepłym słońcu zboczy gór na których
uprawia się tak cytrusy, pomidory, arbuzy, czy dorodne bakłażany, jak i
herbatę - co stanowi w połączeniu z dziczyzną, baraniną i wieprzowiną
podstawę tutejszej kuchni. Razem poznajmy ogrom przepisów oferowanych
przez tradycyjną kuchnię Gruzji
Do każdego wpisu należy dołączyć poniższy banerek:
Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. |
Witam, zgłaszam nasz przepis do akcji :) http://licencjanagotowanie.blox.pl/2013/12/Aczma-dla-wytrwalych.html
OdpowiedzUsuń