piątek, 23 sierpnia 2013

Tagiatelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Dziś bardzo prosty i szybki przepis na makron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Już czuć nadchodzącą jesień, więc trzeba wykorzystać póki dostępny jest świeży szpinak.

Tagiatelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Składniki za porcje dla 2 osób:

2 pęczki młodego szpinaku
10 sztuk suszonych pomidorów
duży ząbek czosnku
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
duża łyżka masła

makaron tagiatelle

kilka łyżek tartego sera carskiego

Szpinak dobrze umyć, poobrywać listki i odstawić je do osączenia. Czosnek posiekać i podsmażyć na maśle. Do czosnku dodać szpinak, lekko osolić i smażyć mieszając od czasu do czasu aż zwiędnie. Pomidory pokroić w paseczki i dodać do szpinaku, doprawić. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, dodać do szpinaku i dobrze wymieszać. Podawać posypane serem.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam, często go robię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowity makaronik :) Dziękuję za dodanie go do mojej akcji psiankowatej :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...