Dziś bardzo prosty i szybki przepis na makron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Już czuć nadchodzącą jesień, więc trzeba wykorzystać póki dostępny jest świeży szpinak.
Tagiatelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami |
Składniki za porcje dla 2 osób:
2 pęczki młodego szpinaku
10 sztuk suszonych pomidorów
duży ząbek czosnku
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
duża łyżka masła
makaron tagiatelle
kilka łyżek tartego sera carskiego
Szpinak dobrze umyć, poobrywać listki i odstawić je do osączenia. Czosnek posiekać i podsmażyć na maśle. Do czosnku dodać szpinak, lekko osolić i smażyć mieszając od czasu do czasu aż zwiędnie. Pomidory pokroić w paseczki i dodać do szpinaku, doprawić. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, dodać do szpinaku i dobrze wymieszać. Podawać posypane serem.
Uwielbiam, często go robię :)
OdpowiedzUsuńSmakowity makaronik :) Dziękuję za dodanie go do mojej akcji psiankowatej :)
OdpowiedzUsuń