poniedziałek, 4 marca 2013

Tosty z serem pleśniowym i oliwkami

Bardzo nie mam na nic czasu. Dlatego dziś przepis dla zapracowanych, zabieganych i ledwo ogarniających. Tosty z serem pleśniowym i oliwkami. Dobry sposób żeby zużyć ser na granicy daty przydatności. Albo żeby zjeść coś pysznego. Do tego okazało się, że nie jesteśmy skazani na supermarketowy chleb tostowy z kilometrową listą E i datą przydatności 3 dni po końcu świata. Kilka piekarni w Krakowie zdecydowało się piec własny chleb. Bardzo polecam, jest lepszy i w smaku i w składzie. A teraz błyskawiczna kolacja :)

Tosty z serem pleśniowym i oliwkami
 Składniki na 1 porcję:

4 kromki chleba tostowego
pół krążka sera camembert
łyżka posiekanych czarnych oliwek

Ser pokroić w podłużne plastry, ułożyć na chlebie tostowym, posypać oliwkami i przykryć drugą kromka chleba. Kanapki zapiec w opiekaczu. Można podawać z sałatą po cesarsku.

2 komentarze:

  1. Z których krakowskich piekarni polecacie chlebek tostowy? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do tej pory przetestowaliśmy chleby od Pochopnia, z piekarni w Selgrosie i chleb sprzedawany w Lewiatanie (niestety nie pamiętam nazwy piekarni, ale pamięta, że na etykiecie było 5 składników i żadnych polepszaczy), wszystkie polecamy

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...