środa, 19 czerwca 2013

Na upały: smoothie arbuzowo-miętowe

Upalny dzień vol. 2. Lemoniada się już skończyła. Czas na smoothie, niekoniecznie truskawkowe. Zostało nam jeszcze sporo mięty z lemoniady, więc postanowiłem ją wykorzystać. Ale nie samą, jak w mrożonym mojito, nie miałem też ochoty na smoothie z kiwi. Postawiłem na arbuza. I to był strzał w dziesiątkę :)
Smoothie arbuzowo-miętowe
Składniki:
około 400 g arbuza
kilkanaście liści mięty (u nas mięta cytrynowa)
po  4-5 dużych kostek lodu na porcje

Mięte przesypać do miksera i zmielić na wysokich obrotach. Do zmiksowanej papki dodać kilka kostek lodu i jeszcze raz zmiksować, aż lód pokruszy się. Dodać arbuza i zmiksować.
Przelać do wysokich szklanek i cieszyć się pełnią sezonu arbuzowego:)
Idealne na podwieczorek na tarasie w upalny dzień.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...