Dziś super prosty i pyszny przepis na letnią surówkę z białej kapusty z rzodkiewką i śmietaną. W końcu warzywa są teraz najlepsze i trzeba z tego korzystać ja najwięcej. No i to jeden ze smaków dzieciństwa.
Składniki:
Surówka z białej kapusty z rzodkiewką |
pół główki młodej białej kapusty
3-4 duże rzodkiewki
5 łyżek śmietany 12%
pół pęczka koperku
sól, pieprz
Główkę kapusty przekroić na pół, usunąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb i poszatkować cienko. Rzodkiewkę umyć i pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać. Umieścić warzywa w dużej misie, dodać śmietanę, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Podawać do obiadu, a przy temperaturze powietrza +30 stopni zamiast obiadu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz