czwartek, 12 września 2013

Zupa krem cukiniowo-paprykowy

Jakiś czas temu wrzucaliśmy przepis na prosty krem z fasolki szparagowej. Dzisiaj kolejny przepis na zupkę przecierową. I znów smak mijającego lata - cukinia z ostrą nutą papryki :)

Zupa krem cukiniowo-paprykowa
Składniki:
700 ml bulionu drobiowego
1 duża cukinia

pół żółtej papryki

łyżka papryki słodkiej wędzonej 

kilka kropli tabasco
sól, pieprz
grzanki i tarty twardy ser do podania

Warzywa pokroić i wrzucić do gotującego się bulionu. Gotować aż papryka będzie miękka. Na 5 minut przed końcem gotowania doprawić solą, pieprzem i papryką oraz kilkoma kroplami tabasco. Wywar ostudzić lekko i zmiksować na jednolitą masę. Podawać od razu z grzankami i tartym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...