czwartek, 10 stycznia 2013

Włoska sałatka z mozzarelli i pomidorków koktajlowych

Nie samym mięsem się żyje. Poza tym potrzeba nam przepisów, które można wykonać w 5-10 minut, a nie są zwykłą "kanapką z serem". Poniżej przepis na moją ulubioną sałatkę pomidorową. Kilka łyżek oliwy i ocet balsamiczny naprawdę zupełnie zmieniają smak :)

Włoska sałatka z mozzarelli i pomidorków koktajlowych


Składniki:

250 g pomidorków koktajlowych
opakowanie mini-mozzarelek
łyżka świeżej bazylii
trzy łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
sól, pieprz

Pomidorki pokroić w połówki i włożyć do miski. Dodać mozzarellę. Polać oliwą i octem. Doprawić solą i pieprzem. Włożyć na chwilę do lodówki, aby się przegryzło. Tuż przed podaniem dodać poszatkowaną bazylię. Podawać z białym pieczywem, najlepiej pszenną bagietką.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...